Fysioterapia

Olen työskennellyt vaativan kuntoutuksen parissa vuodesta 1998. Kelan palveluntuottajana vuodesta 2001. Tärkein ja arvokkain anti työlleni on ollut alkuaikojen työkokemus Invalidiliiton Käpylän kuntoutuskeskuksesta, nykyisestä Validia Kuntoutus Helsingistä. Vuosikymmenten tuoma kokemus selkäydinvammaisten, aivovammaisten sekä avh kuntoutujien parissa siirtyi vanhemmilta kollegoilta nuoremmille. Täällä tuli tutuksi myös koko apuväline maailma, mikä on iso ja tärkeä osa vaativaa kuntoutusta. Tätä kokemusta ei muualta voi saada. Työkokemusta on karttunut vuosien varrella fysikaalisista hoitolaitoksista, Töölön sairaalasta, vammaisurheilun parista sekä henkilökohtaisena avustajana toimimisesta että palvelutalosta”

Fysioterapiassa kuntoutujillani on hyvin erilaisia toimintakyvyn haasteita. Haasteen taustalla on monia syitä ja lähestyn niitä pitkän kokemuksen sekä laajan ammattiosaamisen näkökulmista.

Kelan vaativassa lääkinnällisessä kuntoutuksessa asiakkailla on pääasiassa keskus- tai ääreishermoston vaurioita, kehitysvamma, etenevä sairaus, harvinainen sairaus tai autisminkirjon haasteita. Selkäydinvamma on minulle erittäin tuttu vauriona, autan mielelläni sinua sen kanssa.

Neurologinen fysioterapia on vahvaa osaamistani, mutta minulla on myös ajantasaiset taidot tuki- ja liikuntaelimistön fysioterapiasta.

Neurologisten kuntoutujien terapia perustuu Bobath lähestymistapaan, mistä hyötyvät useat neurologisen diagnoosin omaavat kuntoutujat (esim. avh, aivovamma, ms-tauti, osittainen selkäydinvamma). Bobath on vanha, mutta jatkuvasti kehittyvä ja neurotieteeseen perustuva menetelmä.

Keväällä 2023 terapiapalvelut täydentyvät Psykofyysisellä fysioterapialla. Olen käynyt Lapin Ammattikorkeakoulussa 15 op Psykofyysisen fysioterapian erikoistumisopinnot. Psykofyysiseen fysioterapiaan voi hakeutua itsemaksavana tai ostopalvelu maksusitoumuksella.

Kehollisten jumien, kipujen tai muiden oireiden kanssa tutkin ja hoidan sinua myös faskiarakenteiden kautta. Käytän MyFascia menetelmää, mikä on kokonaisvaltainen ja tehokas apu moneen vaivaan. Myös arpien hoito on osa terapiaa.

Manuaalisen terapian ja fasilitoinnin lisäksi meillä harjoitellaan liikettä ja liikkumista monipuolisesti. Käytän myös laserhoitoa, sähkökipuhoitoa, NMES:ä, kinesioteippausta, kuivakuppausta ja EFT tappingia asiakkaan yksilöllisten tarpeiden ja tavoitteiden mukaisesti.

Työskentelen fysioterapiassa lasten, nuorten ja aikuisten kanssa.

Terapian tuloksellisuuden mittaamiseen käytän Ainone Balance® -tasapainon mittaussovellusta sekä liiketestejä ja erilaisia mittareita tarpeen mukaan.

Fysioterapiassa käytössäni on Diarium sähköinen potilastieto- ja laskutusjärjestelmä jo vuodesta 2012. Diariumista tiedot siirtyvät KANTA arkistoon.

Asiakasryhmä esimerkkejä, mistä minulla on aidosti kokemusta/tietoa: Selkäydinvamma, Aivohalvaus, Aivovamma, CP-vamma, MS-tauti, ALS, Parkinson, MMC, Kehitysvammat, Lihassairaudet, Harvinaiset sairaudet, neuropsykiatriset häiriöt, autisminkirjo, tuki- ja liikuntaelimistön ongelmat, leikkausten jälkeinen kuntoutus, ikäihmisten kuntoutus, kipuasiakkaat, vireystilan säätelyn ongelmat, stressi, ahdistus ym. Kysy rohkeasti omasta tilanteestasi ja kerron voinko olla avuksi sinulle.

%d bloggaajaa tykkää tästä: