Fysioterapia

Olen työskennellyt vaativan kuntoutuksen parissa vuodesta 1998. Tärkein ja arvokkain anti työlleni on ollut alkuaikojen työkokemus Invalidiliiton Käpylän kuntoutuskeskuksesta, nykyisestä Valida Kuntoutus Helsingistä. Vuosikymmenten tuoma kokemus selkäydinvammaisten, aivovammaisten sekä avh kuntoutujien parissa siirtyi vanhemmilta kollegoilta nuoremmille. Täällä tuli tutuksi myös koko apuväline maailma, mikä on iso ja tärkeä osa vaativaa kuntoutusta. Työkokemusta on karttunut vuosien varrella fysikaalisista hoitolaitoksista, Töölön sairaalasta, vammaisurheilun parista sekä henkilökohtaisena avustajana toimimisesta että palvelutalosta.

Fysioterapiassa kuntoutujillani on pääasiassa keskus- tai ääreishermoston vaurioita, kehitysvamma, etenevä sairaus, harvinainen sairaus tai autisminkirjon haasteita. Neurologinen fysioterapia on päätehtäväni, mutta tarvitsen siihen myös ajantasaiset taidot tuki- ja liikuntaelimistön fysioterapiasta. Viime vuosina olen opiskellut psykofyysistä fysioterapiaa ja tämä tie jatkuu edelleen. Ikäihmisten kuntoutus on myös tuttua kotihoidosta. Leikkauksien jälkeinen kuntoutus on osa työtäni.

Selkäydinvammaiset ovat minulle tärkeä vammaryhmä, tämä on yksi tärkeä osaamiseni. Työskentelen fysioterapiassa lasten, nuorten ja aikuisten terapeuttina.

Teen fysioterapiaa omalla vastaanotolla ja jonkinverran myös koulu-, koti- tai päiväkotikäynteinä. Neurologisen, psykofyysisen sekä tules fysioterapian tueksi olen opiskellut NLP:tä, EFT menetelmää, kinesioteippausta ym. Käytän matalateho laseria, NMES sähköstimulaatiota sekä sähkökipuhoitoja. Kuitenkin loppupeleissä tärkeintä on omat manuaaliset taidot, se mitä teet ilman mitään ulkoista apua.

Fysioterapiassa käytössäni on Diarium sähköinen potilastieto- ja laskutusjärjestelmä jo vuodesta 2012. Diariumista tiedot siirtyvät KANTA arkistoon.

Asiakasryhmä esimerkkejä, mistä minulla on aidosti kokemusta/tietoa: Selkäydinvaurio, Aivohalvaus, Aivovamma, CP-vamma, MS-tauti, ALS, Parkinson, MMC, Kehitysvammat, Lihassairaudet, Harvinaiset sairaudet, tuki- ja liikuntaelimistön ongelmat, leikkausten jälkeinen kuntoutus, ikäihmisten kuntoutus

%d bloggaajaa tykkää tästä: