Kela kuntoutus

FysioEllu tuottaa Kelan vaativana lääkinnällisenä kuntoutuksena 1.1.2023 lähtien fysioterapiaa, ratsastusterapiaa ja allasterapiaa. Vuosi 2023 on minulle 23. vuosi Kelan palveluntuottajana.

Toimipisteet

Fysioterapia ja ratsastusterapia: Riekonojantie 23 Sinettä
Allaterapia: Uimahalli Vesihiisi ja SantaSport

Terapiapalveluissa viitekehyksenä on neurologinen ja psykofyysinen fysioterapia sekä ratsastusterapia. Lähestymistapoina mm Bobath terapia, tuki- ja liikuntaelimistön fysioterapia, koira-avusteinen fysioterapia sekä psykofyysinen fysioterapia.

Vuonna 2020 valmistunut toimipiste RiekonVilla sijaitsee Rovaniemeltä 20 km Kittilän suuntaan, Sinetän kylässä. Meille ajaa kaupungista n 20 min. Toimipisteeseen on esteetön kulku ja siellä on inva wc. Esteettömyys on huomioitu hyvin jo rakennuksen suunnittelussa. Terapiatilassa on odotustila. Terapiassa voidaan hyödyntää luonnon ja eläinten tuomia mahdollisuuksia. Pystymme liikkumaan luonnossa monin eri tavoin eri vuodenaikoina. Fysioterapia voi toteutua koira-avusteisena. Hevoset ja ponit tekevät työnsä ratsastusterapiassa.

Kelan vaativaan lääkinnällistä kuntoutusta toteuttaa Elina Ruotsala. Terapiaa toteutetaan lapsille, nuorille ja aikuisille. Elinan esittelyyn ja koulutustaustaan pääset tutustumaan tästä.

Kielitaito: Suomi, englanti ja ruotsi. Käytössä kuva- ja toiminnanohjauskortteja, kirjantaulun käyttö onnistuu, tukiviittomat.

Fysioterapiassa mm. seuraava laitteisto: Bobath hoitopöytä 140 cm, kapea hoitopöytä, TheraTrainer sähköinen polkulaite ala- ja yläraajoille, Speed Pulley Mobile LHT talja, Easy Stand Mobile seisomateline, henkilönostin, puolapuut, terapiapöytä sekä laaja valikoima tasapainoon, lihasvoimaan ym tarvittavia välineitä. Ulkona onnistuu porrasharjoittelu, pihasta löytyy hämähäkkikeinu, liukumäki ja tanko erilaisiin treeneihin. Luonnossa liikkumiseen lumikenkiä ym.

Tiloissa työskentelee koira ja samassa rakennuksessa on terapiatalli. Meillä käy myös allergisia asiakkaita, kysy lisätietoja Ellulta.

Kuntoutukseen voi ottaa mukaan avustaja- tai opaskoiran, käytänteistä sovitaan ennen jakson aloitusta. Oman koiran tuonnista pitää erikseen keskustella, jotta se ei esimerkiksi häiritse terapiahevosten tai kuntoutuskoiran työtä.

Kuntoutuksen maksaa Kela. Harrastekokeiluista tulevat maksut maksaa asiakas. Asiakas voi hakea matkakorvauksia Kelalta terapiamatkoista. Matkoihin voi käyttää Kela taksia. Lisätietoa www.kela.fi

Kelan asiakkaille on erikseen ryhmämuotoinen tapaturmavakuutus. Lisäksi on potilavastuuvakuutus sekä toiminnan vastuuvakuutus.

Terapioiden jonotilanne: Fysioterapia paikat ovat alustavasti täynnä, mutta tilanne selkenee kun saadaan Kelan päätökset vuonna 2023 alkavista terapioista. Kannattaa aina kysyä sen hetkinen tilanne. Ratsastusterapiaan vapaita paikkoja lapsille ja nuorille.

Kela ei korvaa palveluntuottajalle peruuntuneita terapiakertoja. Perumattomista terapiakerroista vastaa asiakas. Sairauden ilmetessä, peru terapia mahdollisimman pian, että tilalle voidaan ottaa toinen asiakas.

%d bloggaajaa tykkää tästä: