RiekonVilla

Työni vaativan kuntoutuksen sekä siihen liittyvän eläinavusteisuuden vuoksi ovat varsin monipuolinen, mutta toistaalta haastava yhdistelmä. Päätin seurata unelmiani ja keskittää työtäni saman katon alle. Tehdä työtäni omista arvoista käsin, viihtyä työssäni parhaalla mahdollisella tavalla ja huomioida kuntotutujien parhaan lisäksi myös oman työssä jaksamisen. Syntyi RiekonVilla. Tila ostettiin pelkkänä metsänä vuonna 2018, jolle kotimme rakentui ensin vuonna 2019 ja sen jälkeen vuonna 2020 valmistui Terapiatila ja terapiatalli rakennus.

-Unelmat ovat tehty elettäviksi-

Minulle on tärkeää tuottaessani vaativaa lääkinnällistä kuntoutusta ja kun työskentelen myös vaikeasti vammaisten kanssa niin heidät on aidosti huomioitu. Kun meillä pärjää neliraajahalvaantuneet sähköpyörätuolilla esteettömästi niin pärjää kuka tahansa.

Fysioterapiaa on mahdollista toteuttaa myös luontolähtöisesti yksilöllisten tavoitteiden mukaisesti, kaikkea ympäristöämme hyödyntäen. Talvisin menemme metsään lumikenkäillen, kesäisin hevosella tai jalkaisin. Kaupungista meille on vain 20 min matka, ihana irtiotto kaupungin arjesta. Luonnossa on paljon terveyttä edistäviä elementtejä itsessään.

Rakennus on yhtenäinen yli 200 neliötä sisältävä tila, minkä toisessa päässä ovat terapiatilat ja toisessa päässä ratsastusterapiatalli.

Terapiatilat

Terapiatilaan on esteetön kulku, sisälle tullessasi pääset odotustilaan, missä on invamitoitettu wc. Terapiatilassa mahtuu hyvin liikkumaan apuvälinein. Ikkunat on laskettu alas, että niistä näkee luonnon ja eläimet myös lapset ja pyörätuolin käyttäjät

Fysioterapiaa varten on laaja välineistö, missä on otettu huomioon myös vaikeimmin vammaiset. Meiltä löytyy mm 140 cm leveä sähkösäätöinen hoitopyötä, kapea hoitopöytä, henkilönostin, TheraTrainer, kuntopyörä, jalkaprässi, LHT laitteet, Easy Stand mobile seisomateline sekä lukuisa määrä perusvälineistöä kaikenikäisille, myös lasten terapiaan. Terapiaan ovat tervetulleita ihan kaikenikäiset.

Terapian vaikuttavuutta seurataan käytössä olevien mittareiden lisäksi Ainone Balance liikesensorilla.

Terapiatalli

Tallissamme asuu vain omat terapiakäytössä olevat hevoset ja ponit. Talliin on myös esteetön pääsy apuvälinein. Talli on rauhallinen ja mahdollistaa laadukkaan terapian ilman häiriötekijöitä. Tallissa on leveä käytävä hevosten hoitamista varten. Lämpiminä tiloina on satulahuone sekä rehu/kuivatushuone. Terapiatilan odotustila sekä wc palvelevat myös ratsastusterapia asiakkaita.

Hevoset ja ponit asuvat laumassa, pääasiassa pihatossa, mutta myös karsinoissa kunkin tarpeen mukaisesti. Hevosten elinympäristö on rakennettu niin, että siellä voi viettää mahdollisimman lajityypillistä elämää.

Ratsastusterapiassa on käytössä selkäännousuramppi, mistä pääsee myös apuvälineillä liikkuvat kuntoutujat turvallisesti hevosen selkään.

Meillä on oma ratsastuskenttä, missä on monipuolinen välineistö rikastuttamaan terapian sisältöä. Riekonojantie on oma yksityistiemme, käytämme sitä sekä RiekonVillan maata terapioissa.

%d bloggaajaa tykkää tästä: