Koira-avusteinen kuntoutus

Minun rotuni koirien parissa on ollut Lagotto Romagnolo voudesta 2004 alkaen. Ensimmäinen lagottoni Pipsa (Mandaraban Nuvola Arancia) alkoi kulkea töissä mukana jo pentuna. Pipsa oli avoin ja pelkäämätön sydämellinen koira, joka hyppäsi vaikka hevosen selkään tarpeen tullessa.

Koira-avusteisuutta olen vienyt ammatillisempaan suuntaan vuosien varrella. 2018 kävin JAMKssa Koira avusteisen kasvatus- ja kuntoutustyön opinnot silloisen koirani Riiman kanssa.

Tänä päivänä minulla on yksi koira, Hilma(Mandaraban Bossa Nova Baby). Hilma on 2019 syntynyt, 2020 käynyt koirat kasvatus-ja kuntoutustyössa soveltuvuuskokeen hyväksytysti kaiken ikäisten kanssa työskentelyyn. Hilma on Pipsan pennun pentu, terapeutti ainesta jo kolmannessa polvessa.

Koiraa käytän sellaisten kuntoutujien kanssa, jotka ovat itse aidosti kiinnostuneet koirasta ja motivoituneet toteuttamaan fysioterapiaa koira-avusteisesti.

Toiminnot koiran kanssa ovat melkein rajattomat, niitä ohjaa yksilölliset fysioterapian tavoitteet. Keinot valitaan kuntoutujan ja koiran taitojen mukaisesti.

Koira-avusteista kuntoutusta Suomessa kouluttaa Jyväskylän Ammattikorkeakoulu. Koirat kasvatus- ja kuntoutustyössä Ry toimii alan katto järjestönä sekä toteuttaa koirakoiden soveltuvuuskokeet ja työnäytöt.

%d bloggaajaa tykkää tästä: